Tråk.

Inspirationen tryter och jag har verkligen inget intressant att att skriva här på bloggen för tillfället.
Ska snart käka lite mat som H står och lagar för min räkning. Hur skulle jag klara mig utan honom?

Vi har en vän på besök, så han och H pimplar ett par öl tillsammans. Konstigt hur mkt fortare man märker att folk blir påverkade när man själv är nykter. men än så länge är det lugnt och dom är bara lite glada i hatten.

Men känner jag vännen rätt så brukar han slockna rätt tidigt, så jag tror inte att denna kväll kommer att bli så långvarig!

Men nu är maten snart klar! Dags för svull!

Ännu en vecka!

Ännu en vecka har passerat och jag är nu 28 fulla veckor. Är så kul att läsa vad som händer för varje vecka och jag håller mig ständigt uppdaterad med hjälp av gravid.se

Så här står det på gravid.se om denna veckan:

Vecka 28

 " Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds. "


Skönt att veta att den lill* troligtvis skulle klara sig bra om den mot all förmodan skulle få för sig att komma ut redan nu. Men det håller jag verkligen alla tummar och tår för att den inte ska göra!!!

Jag mår i övrigt bra, förutom växande besvär med att hitta en bekväm sovställning på nätterna.

Längtar tills helgen när H är ledig.
Har märkt att jag har ett mycket större behov av närhet än jag vanligen brukar ha, och jag kan ligga och bara gosa i timtal!
Gos är verkligen underskattat!
Vad skulle jag göra utan min underbara Nallebjörn H!

Slut.

Så har 4 veckor passerat. Och med vilken fart dom passerat.
Imorgon börjar H jobba igen och livet återgår till det vanliga.
Tror inte att han har den vanliga jobbångest han annars brukar ha då semestern tar slut, men så har vi inte heller nån vanlig höst framför oss!

I veckan blir det till att besöka Babyland då dom har kampanjvecka. Ska bli spännande att se om man hittar nått att köpa.
Har ju fortfarande inte köpt nått annat än vagn och kläder så det börjar ju bli dags att kolla in allt annat man behöver.

Var på 30 års kalas i Tyresö igår vilket var mycket trevligt. Helt klart så är en gravidmage nått som drar disskutioner till sig. Folk kommer fram och fårgar hur man mår och när det är dags och är allmänt jättetrevliga. Framför allt tjejer som själva har barn och med längtande blick drömmer sig tillbaka till när dom själva gick där med magen i vädret.
Själv börjar jag känna av ryggen när jag sitter ner för länge, så det blev många småpromenader igår.
Vi var hemma runt 1 tiden och då var jag  helt slut och stupade i säng.

Får se om det blir en tur till skogen senare idag för att se om vi kan hitta lite mer svamp. Är otroligt gott om det nu, så jag kan verkligen rekommendera folk att ge sig ut i skogen och plocka läckerheterna!

På återseende!

Stackarn.

H har fått ryggskott. Ingen direkt rolig avslutning på semestern direkt.
Hoppas nu bara att han blir bra tills han börjar på måndag.

Själv är jag på superhumör. Ska ut i skogen med hunden lite senare för att plocka svamp och ha lite picknic med family. Hoppas regnet håller sig borta bara!

27 hela veckor.

Idag har jag gått 27 hela veckor och går nu in i vecka 28. Magen är verkligen framträdande nu och det börjar bli svårt att anväda sina gamla kläder. Okej byxorna fick jag byta ut för länge sedan, men nu börjar även tröjorna att bli för korta.
När jag ska ta mig upp ur soffan så måste jag ta stöd med händerna för annars så går det inte.
Kan bara tänka mig hur det kommer att bli om ett par veckor.

Nu kan man verkligen se att bebisen gör akrobatiska rörelser där inne i magen, då hela magen blir sne när den bökar omkring. Och nu kan man också se om den skjuter ut rumpan eller så för då blir det som en utbuktning precis där den är.

Har börjat få sammandragningar också och det är väl inte så jätteroligt men tydligen inte alls ovanligt. Då blir magen hård som en fotboll och det blir lite tungt att andas.
Oftast får jag det när jag är ute och promenerar, det är tydligen kroppens sätt att säga till att man ska ta det lugnt.
Men jag måste ju ut med hunden och sitter jag inne hela dagarna så blir jag tokig.

Nu pockar lill*n på uppmärksamheten och det kurar i magen så det är nog dags att ta sig något att äta!

På återseende!

Till Karlstad och tillbaka!

Var på 30års skiva i helgen. H gamla lumparpolare som fyllde år. Mycket trevlig fest med många barn närvarande, så där fick man lite försmak på hur ens liv kommer att bli om bara ett par månader! Längtar!
Var en väldigt städad tillställning vilket är skönt när man själv är nykter.
Alla var jättetrevliga och gulliga även fast jag bara kände 4 st på hela kvällen men H inräknad.
Gick och la mig runt halv 2 vilket är väldigt bra jobbat av mig då jag nuförtiden oftast inte orkar hålla mig vaken till längre än 10 sträcket.

Hemvägen tog sin lilla stund då det var pissväder hela vägen hem och det verkligen öste ner.
Blir alltid lika förvånad och arg över att folk kör som dårar även då det är en sjö över vägen och sikten är lika med noll.
Är det inte viktigare att komma hem i en del?

Blev rätt så svullen om fötterna efter ett par timmar i bilen, men det släppte som tur var ganska snabbt när jag fick komma upp och röra på mig.

Väl hemma så slockande vi ganska omgående och tog oss en rejäl sovmorgon i morse. Sista veckan på H semester så nu ska vi bara slappa och njuta av varandra.

Nu ser man tydligt rörelser utanpå magen och roligast är ändå när h*n sticker upp en fot eller ett knä så att det blir värsta utbuktningen på magen!
Knappt 13 veckor kvar nu! Sjukt!!!

En ny era.

Så är det ju. En ny era är ju verkligen på gång att startas för min del, eller det har den ju redan gjort egentligen. Ni skulle ha sett mig för ett år sedan. Eller det räcker med att gå tillbaks till början av året. Då var det fest VARJE helg, och jäklar vad kul vi hade. Nu prioriteras andra saker och mitt partyalterego är som bortblåst. Det känns inte ett dugg jobbigt och jag trivs faktiskt med att sitta hemma en lördags kväll och kolla på nån serie och förundras över när lill*n rör sig där inne så att magen hoppar.
Nu är det ca 14 veckor kvar tills bebben beräknas komma och även fast det känns som en evighet så är jag ändå inne i den sista fasen av graviditeten. Nu ska den bara växa och må bra där inne, medans jag bara kommer att bli tyngre och mer otymplig. Senaste veckorna har magen verkligen ökat i omfång och att ta sig upp från låga höjder tex när man ska kliv ur en bil börjar kännas lite fogarna. Men det är värt allt! Det blir värt allt varje gång lill*n sparkar eller lever om där inne. Känslan går inte att beskriva.
Att vara gravid är verkligen inte alls så som jag trodde att det skulle vara. Det är inte en dans på rosor och allt är inte rosaskimrande hela tiden, men samtidigt så är det det ändå...nu svamlar jag, men jag kan inte beskriva det på nått annat sätt.

Ett ord som dock beskriver hur jag känner mig för tillfället är dock, LYCKA!

Irriterande!

Jobbar man på Babyland ska man fan veta vad man pratar om! Härmed bojkottar jag Babyland i Kungens Kurva!

Städa städa städa....

Verkligheten har börjat komma ikapp mig och jag har insett att det faktiskt inte är så fasligt långt kvar till nerkomstdatum. Inte ens 15 veckor kvar!!!

H och jag är rätt ofta ute och "rekar" i butikerna för att se vad saker kostar och vad vi behöver.
Det är verkligen en hel djungel av saker så det gäller att veta vad man behöver och inte behöver.
Nått som vi insett är att det kommer att bli fasligt dyrt att bli föräldrar. Okej att vi förstod det redan innan, men när man är ute i butikerna och börjar räkna på var det kommer att landa så får man sig en smärre chock!

I övrigt så har mammsen vart här och städat i 3 dagar. Låter kanske skumt, tilläggas skall att det är ingen som tvingar henne och vårt hem är ingen sanitär olägenhet. Men min mor är otroligt duktig på att organisera och fixa. Så nu har vi gjort allt det tråkiga som man i vanliga fall inte har nån lust med. Typ rensat ur lådor och förrådet. Och så har fönstrena fått sig en puts för första gången på väldigt länge!

Hemma igen!

Så var man hemma igen efter en vecka i fjällen.
Har vart så otroligt skönt att bara njuta av den vackra naturen och det FINA vädret. Har i omgångar nästan smält bort i värmen.

Dom sista dagarna har jag dock haft riktigt mycket hemlängtan så det var skönt att komma hem till lägenheten igen.

Känner att jag har miljarder med saker att fixa och det stressar mig en hel del vill jag lova. Men nu när jag är hemma igen så kan jag ta tag i det med nya krafter.

Ska se om jag kanske lägger in ett par bilder från veckan som har gått lite senare.

Tills Dess Adjö!

RSS 2.0