God Fortsättning!

Jahapp så var den här julen till sin ända.
Denna jul får från min sida sammanfattas med ordet JOBB! Har tillbringat massor med timmar på jobbet denna helg, trist? Ja! Men så är mitt yrke och det är något jag har accepterat.
Fördelen är att jag ofta får lite längre ledighet när jag väl är ledig. Som nu, är ledig måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Så skönt!
Ska mysas massor med min lilla skrutta och lite mellandagsrea ska också hinnas med.
I övrigt så fick jag massor med fina julklappar och jag är så nöjd.
Men det var ändå lilla prinsessan som drog vinstlotten, hon älskar sina julklappar och dammsuger nu varje dag med sin egna lilla dammsugare (pedagogisk julklapp då hon är livrädd för den riktiga dammsugaren). Även en sympatidocka från Farmor gick hem, hon byter blöja och tröstar när "bebisen" är ledsen.
Roligt är ändå att de ofta är de oväntade små fjutiga julklapparna som blir riktigt populära.
Hon fick en liten gosedjurshund som sitter i en bur med tillbehör så som borste, shampoo, spegel, fön och så en liten liten sax (klotång). Jodå, saxen blev omåttligt populär när vi var uppe hos farmor och farfar på julafton. Stackars Harry fick leka provhund och stå ut med att lillskruttan "klippte klorna" på honom typ 100 ggr! SÖTA!
Så det man inser är att värdet på presenten inte har så stor betydelse egentligen. Skönt tycker jag!

Imorgon blir det tjejmiddag hos bästa Tiger sen utgång! Hoppas på att det är lite folk ute, men va fan det är ju lill lördag och mellandagarna, borde ju vara lite drag kan man tycka. Annars får vi helt enkelt se till att det blir drag!
Alla ni vänner som inte svarat på inbjudan på fejjan se till att göra det så vi vet hur många vi blir, kommer bli såååå kul!

Ha nu en god fortsättning så hörs vi snart igen!

God Jul!

Vill bara önska alla mina vänner och läsare en riktigt GOD JUL!

Kram från en nybliven Wiiägare (Min julklapp från en underbar pojkvän!)

Ta hand om varandra!

Det löste sig!

Mitt förra inlägg var skrivet lite i desperation och panik.
Vill bara tillägga att jag ALDRIG tycker att det är fel att vabba. Är barnet sjukt och ingen annan än du kan ta hand om det så ska man ju självklart vabba. Men grejen den här gången var att jag sitter i en sits som gör att jag senaste tiden vart tvungen att vabba ganska mycket och innan den har jag själv vart sjuk ett par dagar. Med nya arbetsgivare så ser detta inte så bra ut. Därav paniken.
Nu har det dock löst sig till det bästa, min underara arbetskamrat och vän tog mitt morgonpass och jag tar hennes kvällspass. På så sätt blir alla nöjda och glada. Jag slipper vabba och min vän får komma hem tidigare till sina barn.

Tänk hur bra allting löser sig ibland!
Kan det bero på att julen står bakom dörren och önskningar kan gå i uppfyllelse?


Dagen före dagen före dopparedagen...

Blev oväntad VAB idag lillskruttan vaknade och var ledsen. Orsaken visade sig vara diareé, stackarn.
Tycker även synd om mig själv då detta var ett mycket olämpligt tillfälle för VAB. Trots att man inte borde få dåligt damvete för att  man måste vabba så kan jag inte låta bli. För det första så förlorar jag mycket pengar, för det andra har jag massor att göra på jobbet och för det tredje så tycker jag synd om min lilla tjej som aldrig blir riktigt frisk. Nu är det dock jullov för min lilla prinsessa, kanske kan ett par veckor ledigt från dagis se till att alla dumma dagisbakterier och virus släpper greppet om henne.
Har redan hunnit med ett otal blöjbyten och fler kommer det definitivt bli, sen ska vi försöka vila lite och bara julmysa. Hoppas på att hon är bättre till morgondagen för då kommer min familj hit för lilla julafton, vi tjuvstartar lite i år då jag jobbar hela julen. Jobbar eftermiddag på julafton och förmiddagen skall tillbringas med gubbens föräldrar.
Ska även försöka trotsa den bistra kylan som råder utomhus för att komma upp till centrum och inhandla lite glögg och annat gott. Kanske en liten julcider eller två.

Nu, ännu ett blöjbyte!

Julbord, utgång och båtfest!

Hur gick det då? Hur blev helgen? Hur var julbordet?

Julbordet var heeelt fantastiskt, kan ju börja med att säga att jag aldrig sett så många sillsorter i hela mitt liv. Goda var dom också. Åt ungefär hälften av allt jag hade på tallriken sen var det bara att hämta nästa omgång med skinka och andra godsaker. Bäst måste jag ända säga var dessertbordet. Jag var i himmelen!
Polkagrischeesecake, pekannöstpaj med segt kolatäcke, mjölkchokladmousse, glöggcheescake...kommer inte ens ihåg hälften av det jag åt, det var vad JAG åt, sen fanns det minst lika många olika sorter kvar som jag valde bort för dessa alternativ. Så underbart! Bäst var ändå chokladmoussen som jag hade smugglat med mig i väskan om det gått! Har drömt om den tillochmed!

Efter julbord blev det lite eftersnack och dricka hos han som bjöd oss, lite koll på hans fina bilar och många skratt blev det.

Av någon anledning kom jag på den briljanta iden att kvällen inte borde sluta där, så jag fixade utgång tillsammans med brorsan hans tjej, min underbara Marion och hennes kille. Efter ett par kannor shots på Texas Longhorn så gick vi vidare till nån liten skitkrog i Södertälje. Där var det inte särskilt kul så då föreslog Marions kille att vi skulle ha efterfest på hans båt.
Sagt och gjort så blev det. Om det han kallade båt var en båt eller en yatch ska vi låta vara osagt, men stor var den och en massa sprit fanns det i den också.
Som vanligt så totalspårade det och jag kom hem runt halv 7 på morgonen. Gubben hade åkt hem redan vid kl12 så han var vaken när jag kom hem, jag gav honom en blick och slockande sedan.
Vaknade efter ett par timmar, kändes som om jag var överkörd av tåget, tog en alvedon och efter nån timme så var jag faktiskt med i matchen igen. Hämtade lilltjejen och sen hade vi mys hela dagen, som jag hade saknat henne, mitt lilla hjärta.
Upptäckte ett STORT blåmärke på armen och även en bula i huvudet, ringde till Marion som upplyste mig om att det troligen kom i från när vi voltade ner för trappan i båten, jasså inget värre!

Betyg?
Sjukt rolig helg!

Tack alla som var med!

Full fart framåt!

Oj vad dålig jag är på att blogga just nu. Enkla orsaken är att jag inte haft tid, dagarna rullar på och det är mycket att fixa inför den stundande julen. Försöker hinna med och plugga lite också. Är verkligen inne på slutspurten nu då det är sista kursen, sen är jag äntligen klar!

Ute är det sjukt mycket snö och jag fasar för att gå med lilltjejen till dagis, igår fick jag nämligen gå i snöstorm och på oplogade vägar, det resulterade i att jag var tvungen att dra vagnen baklänges för att inte skruttan skulle få massa snö i ansiktet, trots att jag hade regnskyddet på!
I övrigt är jag vid gott mod, något småförkyld och hostig men annars mår jag toppen.
Ett kvällspass kvar och sen går jag på ledig helg, känns så förbannat skönt! Fyra lediga dagar har jag framför mig.
I helgen blir det bland annat julbord och på måndag ska jag och min tomtenissa ha julbak här hemma.
Och där emellan ska vi förstås försöka klämma in en massa myyyys.
Just nu är hela familjen inne i en sån där bra period då vi kramas och myser massor, lugnet har lagt sig och bråken är sen länge glömda. Jag och gubben är som nykära och jag påminner mig ofta om vilken tur jag har som har en sån underbar man.
Kärlek!

Nu är det dags att börja klä på en vild liten 2åring, en utmaning varje gång. Men har man lite tålamod och är lite finurlig och samtidigt konsekvent så brukar det gå bra.

Full fart framåt mot helgen!

Trött och sliten.

Jag är trött och sliten efter en lång jobbhelg.
Känner mig också en aning förkyld och halsen krånglar med lite härlig slemhosta på nätterna.
Jag och lillan försov oss kraftigt idag och nu är vi så sena så att det inte är nån ide att stressa. Ska jobba kväll idag, känns inte så uppmuntrande. Hoppas på att en eller två ipren ska hålla febern borta som jag har på känn.

Får bli ett längre inlägg en annan dag.

Bye.

Sångpåse.

Är hemma med sjuk liten pyra igen, inte så farligt den här gången men då magsjuka går på hennes avdelning och hon idag och igår har vart riktigt lös i magen så tar jag det säkra före det osäkra. Orkar inte med en vända magsjuka till!
Idag är jag ledig men skulle ha jobbat i morgon, men det får bli till att vara hemma med lillhjärtat istället och se till att hon verkligen blir frisk den här gången, hon är fortfarande hostig och att på det få magsjuka igen känns inte som någon bra kombo.
Att ha henne hemma när hon är så pigg som hon är nu är som att ha en liten tornado som röjer!
Har precis städat hennes rum och försökt få henne att hjälpa till, gick sådär. Och nu hör jag hur hon röjer runt i rummet, mycket roligare att leka när nån städat ju!

Var uppe en sväng i Centrum för att handla lite lunch och kunde då inte låta bli att gå in vår alldels egna lilla barnklädesaffär som vi har i vårt minimala Centrum. Mycket trevlig ägare med mycket fina saker och mycket dyra priser.
Skruttan började med att få ett utbrott då hon inte fick öppna en burk med små små träleksaker i. Pratade dock lugnt och bestämt med henne och det gav faktiskt ett bra resultat.
Som de flesta vet så har jag en passion för att sjunga, är blyg och blir generad om nån ber mig sjunga när jag är nykter. Fråga mig på fyllan så får ni ett annat svar.
Skämt och sido, min lilla tjej verkar ha ärvt sångintresset av mig och vi sjunger barnsånger tillsammans varje dag.
Vet också att dom på dagis har en påse med små figurer i som barnen får plocka upp och sen sjunger dom en låt som passar till figuren. Dagisfröknarna har berättat att lillskruttan älskar detta och då kanske ni förstår min lycka när jag såg att dom hade en sån i den lilla snordyra barnaffären i vårt lilla lilla Centrum.

Perfekt julklapp tänkte jag och handlade utan att tänka på vad den kostade. Dyrt, dyrt, dyrt....
Men försvarar mig med att den var handsydd och att jag vet att min prinsessa kommer att älska den.

Om ni blev nyfikna på vart jag köpt den så heter affären www.mybabys.se och dom har även internetshop.

Nu lunchtime och sen förhoppningsvis lite vila.

Bye.

Fel sida.

Är inte på humör idag, har vaknat på fel sida. Eller jag vaknade rättare sagt med en liten skrutta upptryckt i armhålan och själv låg jag med halva huvudet utanför sängen. Känner mig som en 80 åring av att ha legat i felställning hela natten och till råga på allt så vaknade både gubben och lillan redan runt 5 tiden.
Härligt, härligt!

Till råga på allt så gick det käpprätt åt helvete på vågen och det känns som om jag tagit ett antal steg bakåt, tur att man ska jobba hela helgen, då man får springa arslet av sig på mitt jobb så brukar man kunna bränna en hel del på en helg.
Sitter och hoppas på att de hunnit ploga tills idag för igår var det knappt så att man kom fram med barnvagnen när jag skulle till dagis. Efter dagis bar det iväg till bästa jobbarkompisen för frukost och lite film innan det bar iväg till kvällspass på jobbet. Vi hann Devil och Dear John.
Devil hade jag höga förhoppningar om då jag trodde att den skulle vara sjukt läskig - det var den inte! BESVIKEN!
Sen såg vi Dear John - Mysromantisk med liten twist, dock dåligt slut om ni frågar mig. För lite spänning skådespelarna emellan. Rekommenderar "Dagboken" om man vill se två skådespelare som det slår gnistor om.

Nog om film, nu har jag en grinig unge som ska kläs på, alltid ett lika roligt äventyr. Samma sak varje morgon, hon vill ha jacka och jag sätter på overall. Grin, stök och envishet.
Positivt är dock att jag är ledig idag, ska försöka hinna med lite vila i soffan men får se hur det går med det då hemmet ser ut som något från andra världskriget.

Nehe, nu utgår jag och hoppas på att vakna på rätt sida imorgon istället.

Sådärja.

Jag ska vara ärlig, jag är en dålig mamma, jag har haft partyabstines sen Tigers fest!
Nu sådär superspontant så råkade det hända sig att jag hamnade hos bästa Cuttran i Tyresö!
Mina underbara föräldrar tar skruttan inatt då gubben också är ute och slirar i stan.
Det blir helt enkelt förfest i Tyresö (Cuttran och jag) sen vidare in till stan för att möta upp ett antal människor! Visade sig nämligen att de flesta är på partyhumör idag eller helt enkelt är ute på julbord!
Spontanitet leder oftast till de roligaste situationerna och det känns som om den här kvällen kommer bli en av dom där kvällarna som man pratar om länge efteråt. Inga förhoppningar, inga krav. Bara bra vänner, dans, en eller ett par drinkar och massa skitsnack.
Till Cuttran, tack för att du finns, tack för att du förstår mig, tack för att du är du.
Tillsammans krisar vi som de bästa kärringarna i världen!
Kärlek!

Himmelska helg!

Ett jobbpass kvar och sen helg! Smakar på ordet helg och tycker att det smakar himmelskt!
Jobbar man som jag varannan helg och därtill heldagar dom helger man jobbar så är de lediga helgerna heeelt underbara.
Nackdelen är väl bara att man försöker pressa in så mycket som möjligt under de där två korta dagarna.
I helgen blir det iallafall massa med mys, gubben jobbar tyvärr på lördag och har sedan julbord med jobbet men det gör inte så mycket för jag och prinsessan ska till Tyresö och hälsa på min kusin och man.
Är den årliga glögglunchen som ska klaras av och om jag får tro något i förväg så kommer dom inte att göra någon besviken. Längtar redan!
På kvällen blir det lördagsmys med min lilla familj och sen förhoppningsvis lite sovmorgon på söndagen, men det är nog inget jag ska räkna med. Söndagen är redan nu fullspäckad då vi ska försöka hitta på något med vår lilla tjej. Funderar på TomTits eller kanske nått lekland, det är hon värd! Ska försöka klämma in lite julhandel också.
Sen är helgen slut och en ny arbetsvecka tar vid med jobbhelg som följd, så ser mitt liv ut just nu.
Många skulle nog säga att "fan vad tråkigt". Jag säger "fan vad glad jag är att jag har ett jobb som jag trivs med".
Visst, jag tycker inte heller att det är jättekul att jobba hela dagar varannan helg, men jag vet att det är tillfälligt och därför kan jag ta det.

Idag blir det lunch med Tolla och Belsebub, ska bli najs att prata lite skit och äta lite kinakäk. Sen kvällspass och sen hem för att äntligen få helg!

God Helg!

Ouups!

Idag skulle jag handla lite julklappar var det tänkt.
Fick dock börja dagen med ett lökarbesök då lillskruttan har en besvärlig hosta som bara inte vill släppa.
Var också tänkt att jag skulle åka till Södertälje och strosa runt för mig själv, men då läkarbesöket drog ut rejält på tiden så kom vi inte iväg till dagis förrän runt lunch.
Jag fick nöja mig med att åka till Tumba och hade inte så höga förhoppningar om att hitta något, men det gjorde jag!

Blev lite julklappar som det var tänkt och desto mer kläder till mig.
Jag hade en "unna mig själv" dag.
Har provat MASSA med kläder och också köpt en del. Ett par st basic toppar med lite twist om ni förstår,
En sjukt snygg ganska kort skjortklänning som sitter tight, love it!
Mörkblå tightsteans
Och en grå tight stickad tröja med en liten puffärm, så fin!
Hade kunna köpa hur mycket som helst och jag var hela tiden tvungen att tänka efter hur länge jag kommer att kunna använda kläderna då jag fortfarande inte är klar med vikten.
Känns som om de kläder jag köpte idag kommer att täcka mina behov för ett tag framöver iallafall.

När jag shoppar "all by myself" så försvinner jag in i mig själv, tiden bara springer iväg och plötsligt var det dags för dagishämtning. Kom på innan jag skulle gå till bussen att jag glömt att käka lunch, så det fick bli lite nötter och en dricka.
Nu är jag hungrig som en varg och Köttfärsås med gooood sallad står på menyn!

Mumsfilibaba!

RSS 2.0