Igår, idag, imorgon.

Igår var det Tollas 30 års dag.
Det firades med att vi var där och åt middag och överlämnade presenter. Jag och pappa var ju iväg på hemligt uppdrag i måndags och det resulterade i ett jättesnyggt halsband med matchande armband till. Tolla blev superglad och jag tror att vi lyckades träffa mitt i prick.
Det bjöds på skomakaralåda och det är ju bara sååå gott! Till efterätt var det chokladtårta som var så syndigt god att jag var tvungen att hejda mig för att äta för mycket.

Tack för en god middag och trevligt kväll Tolla, alltid lika trevligt!

Idag blir det jobb och sen hem och städa. Ser förjäkligt ut här hemma. Får gäster imorgon som ska sova över så det blir till att ta på sig städrocken när jag kommer hem och försöka få med lilltjejen i städsvängen också. Synd bara att hon är livrädd för dammsugaren, men det ska vi nog råda bot på.
Ikväll ska jag noga laga lax med vitkålsallad. Lätt och nyttigt! Kanske hinner jag slimma till mig liiiite till tills imorgon. Anledningen till att jag ältar om detta så mycket är för att jag ska ha på mig en rätt tajt klänning imorgon och vill därför hinna gå ner nått hg till.

Imorgon är det fest,party,skiva,röj och partaj! Tolla ska firas och det storslaget. Okej, kanske inte storslaget i dess riktiga bemärkelse. Men hon skall iallafall firas ordentligt!
Ska bli riktigt superkul och jag ska försöka hinna fota lite.

Nu, tandborstning och sen iväg mot dagis och jobb.

Tolla 30år!

Idag är det din dag min älskade Svägerska, idag fyller du 30 år!
Grattis på din stora dag och jag hoppas att den blir underbar och att du får allt det du önskar dig i livet.


ÄLSKAR DIG!

NU!

Det händer nu, det vänder nu!
Äntligen!
Jag tror universum hörde mig!!!


Måndag och hemligt uppdrag med pappa.

Precis hemkommen från jobbet och inser att hemmet ser ut som skit, diskhon är full, golvet är grusigt och jag har noll inspiration till vad jag ska göra till middag. Tinar på måfå upp ett paket köttfärs och hoppas inspirationen ska komma av sig själv.
På grund av stora förändringar på jobbet så lever jag just nu i lite ovisshet, men jag är stark och tänker att bara jag kämpar på så kommer det att lösa sig. För löser sig gör det, på nått sätt eller annat.
Tills början på nästa år är jag färdig med utbildningen och då kan jag söka lite andra jobb.

Om ett tag ska jag i väg på hemligt uppdrag med min käre far, det ni. Ha, det kan bli spännande.

I övrigt ser jag just nu fram emot fredag, då är det nämligen dags för Tollas 30års partaj. Och med gänget som kommer dit så kan det inte bli annat än roligt!

Nu, dags att göra nått kreativt med köttfärsen som precis blev färdig.

Ciao.


Förbannad och ledsen, fy skäms H&M!

Precis hemkommen efter shoppingrundan och inte så jätteglad.
Som så många gånger förr så började vi med att gå in på H&M, då man alltid lyckas hitta något roligt där.
Hade lovat att hjälpa en tjejkompis att hitta kläder inför nästkommande helg och lyckades också hitta en hel del för henne att prova. Till saken hör att hon är en 38 i storlek och det är inte jag. Om ni vart på H&M i skärholmen så vet ni hur provrummet ser ut på nedre plan. Har aldrig någonsin förut vart problem att hämta kläder till andra. Så till saken, kommer fram och säger hur många plagg jag har, butiksbiträdet som står där, synar mig uppifrån och ner och frågar om det verkligen är jag som skall prova det, nej säger jag och pekar på min tjejkompis som står längre ner. Butiksbiträdet snörper på munnen och tilltalar mig sedan som om jag vore en tjuv. Jag får endast ta med mig 3 plagg åt gången och hon ger mig en blick som klart och tydligt säger att hon håller ögonen på mig. Detta kanske inte låter så farligt, men om ni vart där så hade ni förstått. Jag blev jätteilla berörd och kände mest för att bara lämna alla kläder och gå. Tillslut var vi allafall klara och vi skulle så hänga kläderna på hängaren brevid butiksbiträdet som säger "Jahaaaa??? Är ni klara nu eller?????. Vilka plagg ska ni ha????"
Vad har hon med det att göra och varför är hon så otrevlig?
Jag har aldrig i hela mitt liv blivit så illa behandlad i en affär som jag blev av denna kvinna.
Men slutsatsen måste ju vara att hon själv mår väldigt dåligt och därför låter det gå ut över andra, men då kanske man inte ska jobba i butik, eller????

Tyvärr så tog detta besök udden av hela vår shopping runda och det var inte alls med samma entutiasm vi gick vidare för att shoppa.
Lyckades dock efter mycket letande hitta ett par jeans och lite toppar. Nu är det slutshoppat för den här månaden, iallafall till mig själv.
Har fortfarande en massa presenter att köpa, men det får bli ett senare problem.

Skönt är det att få komma hem till ett varmt ombonat hem och mötas av synen av min älskade lilla familj sovandes brevid varann i soffan, det är kärlek det!


Hur blev då gårdagen?

Igår var en bra dag.
Det blev lite ändrade planer. Åkte till Södertälje istället och möte upp Tiger och hennes söte lille son.
Blev en hel del shopping, mest till pyran som vanligt. Själv blir jag liksom för snål om det verkligen inte är något som jag måste ha eller verkligen blir superduperförälskad i. Blev iallafall lite nya underkläder från Twilfit, tack Tolla. Och ett nytt skärp att ha till klänningen nästa helg.
Avslutade dagen hemma hos mamma och pappa, där hela familjen mötte upp och tjejerna fick ha sin baddejt som pyran tjatat om. Dom hade så kul och jag önskade att jag hade haft en riktigt bra systemkamera att föreviga ögonblicket med.
Till middag blev det Tacos, mums!

Till min stora förvåning och glädje gick det neråt på vågen idag, så nu är det bara att köra på!
Idag blir det mer shopping med Tolla, Belsebub och Krickan i Skärholmen. Skall inhandlas lite smått och gott inför 30 årskalaset nästa helg och självklart lunch och massa tjejsnack!
Sen hem, ta en powerwalk, mysa med familjen, äta middag, soffhäng och sova.
Mycket jobb och plugg i veckan som kommer så jag har fullt upp!

Nu, hjälpa gubben att plocka undan frukosten.


Lördag och baddejt!

Gubben ska precis åka och jobba, så tråkigt när han måste jobba helg. Men så är det här i livet. Ibland måste man göra saker även fast man inte har nån större lust med det, så är det bara.
Och jag kan ju säga att jag verkligen valt fel yrke om jag inte vill jobba helg, i princip omöjligt att undkomma helgarbete när man jobbar inom vården.

Men nog om det, jag och prinsessan ska nu ta och mysa ett tag här hemma och sen ska vi ringa till min morgontrötta mor för att meddela henne att vi kommer på besök senare. Hon ska nämligen sitta  barnvakt åt pyrans kusin, så jag tänkte att dom skulle få leka lite.
Sen passar det så bra att det finns ett badkar där, BADDEJT!
Det kommer att bli blött, mycket blött. Men det blir nog mycket skratt också.

Jobbade arslet av mig igår och trodde att det skulle ge resultat på vågen, men icke. Den stod still!
Är så envist, förbannat trögt just nu!
Jag vill bara slita mig i håret och slänga vågen genom fönstret när det går dåligt.
Men nu har vi bestämt att vi ska börja mäta oss en gång i veckan, gjorde det första gången idag.
Tänker inte säga vad det blev för nått, men blir det nån förbättring tills nästa vecka så ska jag uppdatera er.

Så idag måste jag försöka få till nån sorts motion och äta ordentligt, tror att det är det jag gör fel. Jag drar ner på maten för jag vill att det ska synas på vågen, sen motionerar jag som fasiken och då står det still på vågen dagen efter.

Nä, dags att plocka undan efter frukosten!

Mammaångest och snöyra!

Och så kom den, snön!
Känns som den är tidig i år.
Och mamma som jag är så har jag nu ångest för vad jag ska sätta på ungen min för kläder för att hon inte ska bli våt eller frysa.
Känner mig också lite förbannad på mig själv då jag fortfarande inte köpt några riktiga vinterskor till henne, hade liksom tänkt att göra det i slutet av månaden. Men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att jag får ta tag i det på söndag, SENAST!
Okej, nu får ni inte tro att mitt stackars barn går omkring i ett par jympadojjor eller nått, nä så illa är det inte.
Hon har ett par vinterskor, men jag är inte säker på att dom kommer att räcka hela vintern.
Jag har spanat in ett par andra med GoreTex som jag tänkt köpa. Hade nog inte köpt dem i vanliga fall då dom är svindyra men då jag har en bra rabatt på Stadium så tänkte jag att jag skulle passa på.

När jag jobbade igår så pratade jag och min arbetskollega som också är tjej, varför vi tjejer hela tiden har sån prestationsångest när det kommer till att tro på oss själva. Jag har inga som helst problem med att förklara för vänner, familj och bekanta hur bra, duktiga och fantastiska dom är. Men när det kommer till mig själv så är det en helt annan femma, visst jag kan stå framför spegeln och säga. - Jag är bra, jag är bra, jag är bra. Men det går liksom inte ända in.
Gubben brukar säga att jag har alldeles för lite tro på mig själv och det stämmer nog.
Men hur lätt är det egentligen? Vilka krav ställs det inte på oss tjejer egentligen?
Som mamma skall du hela tiden vara superduper kreativ, lagom orolig och lagom avslappnad, du ska laga näringsrik och bra mat, du ska finnas till hands 24 timmar om dygnet, du ska vara ett uppslagslexikon i barnhälsa, du ska alltid se till att barnet ser snyggt och prydligt ut, du ska ha en karriär, du ska ha ett välstädat hem och en lycklig man.
Visst nu överdriver jag kanske en aning men bara en aning.
Ingen som rent ut säger att det ska vara så här, MEN folk tycker att det är så det ska vara!
Det är som outalad regel i vårt samhälle som vi inte riktigt lyckas bli av.
Är jag bitter nu?

Men i slutändan är det ju bara en sak man kan göra.
Man måste börja med att ta hand om sig själv innan man kan ta hand om andra, så enkelt är det.

Tänk på det!

Minns sommaren.

Nu när kylan tränger sig på och vintern närmar sig så vill jag minnas sommaren!
Här visar jag en liten del av min sommar i bilder.
































































Torsdag, försenade och träningsvärk.

Shit vad jag är sen idag, sitter fortfarande vid frukostbordet då vi egentligen borde vara i kläpåossytterkläderstadiet.
Tidsoptimist?

Men jag vill inte gå ut! Kollade på termometern och den stod på -1! Burrr!

Vaknade upp med en jäkla träningsvärk i benen idag efter gårdagens powewalk, hade träningsvärk redan innan det så det blev ju inte bättre direkt.
Vågen var dum i morse, eller lite dum iallafall, det har den vart de senaste 3 veckorna. Händer inte ett skit!
Men som kära belsebub säger så händer det alla som tränar och går ner i vikt, man kommer till en platå. Nått man tydligen ska göra för att se resultat är att mäta sig själv, har vart dålig på det. Kanske ta tag i det.
Hävdar också att jag håller på att bygga muskler nu och som alla vet så väger ju muskler mer än fett, så det så!

Idag blir det vila och lte städ innan det är dags för ett kvällspass på jobbet, imorrn är det samma sak och sen är det helg igen, så fort den här veckan gick?!

Helgen och nästa vecka är fullspäckade, men jag ska försöka klämma in lite boggande också.

Kom ni ihåg försäljaren?

Gubben öppnade dörren med ett argt ansiktsuttryck som fick försäljaren att backa, sen lät han henne förklara och erbjuda sitt pris. Han förklarade då att vi är alldels nöjda med vårt elpris och att det dessutom låg under det hon kunde erbjuda. Så var det med det.

Älskar min gubbe!

Nu, på med ytterkläderna och ut i kylan!
Jag har ingen vinterjacka? Nån som har tips på nån snygg som passar en magermammaplånbok?


Fullträff!

Kommer ni ihåg att jag beställde en klänning?
Hämtade ut den idag, klockren, fullträff, skitsnygg!

Är så nöjd!

http://files.hm.com/media/products/887/DXL865_79222_08016_24_4770.jpg

Nu gäller det bara att slimma till sig lite extra tills nästa vecka så att man inte ser ut som en prinskorv i den.

Träna, träna, träna är det som gäller nu!

Blåögd och paranoid.

Bara ett par minuter efter att jag kommit innanför dörren idag så ringde det på dörren, jag kikar genom dörrhålet och ser att det står en ung tjej där, öpnnar utan att tänka mig för (hade jag aldrig gjort om det stått en kille där ute. Blåögd nummer 1.). Självklart är det en försäljare, det visar sig att hon kommer från e-on. Tror jag om man får tro brickan hon visar upp, men den kan ju vara falsk (paranoid). Hon säger att hon vart i området i en vecka och att hon vill sänka vårt elpris, jag säger att jag inte är särskilt insatt i våra elpriser och att det är gubben som tar hand om det. Hon frågar när han kommer hem och jag svarar att jag inte vet men att han nog är intresserad av att sänka vårt elpris 8blåögd nr 2.). Hon säger att hon skall återkomma nån gång runt 18.30 och ber mig till dess ta fram en elräkning så att vi kan jämföra för att se om hon kan komma med ett bättre pris.
Stänger dörren nöjd med att kanske kunna spara lite pengar. Hinner knappt stänga dörren föränn jag blir superparanoid och börjar tänka på alla artiklar man läst i Mitt i om luredrejare som försöker sälja el till ont anande blåögda människor till mig själv.
Kan det vara så att här är fallet?
Blir ännu mer paranoid och försöker komma på om hon på något sätt såg ut som en skurk.....?????
Hon hade ju faktiskt tatueringar på fingrarna....kan det tyda på att hon är en skurk???
Neehhhh, skäms och känner mig fördomsfull!
Men den där paranoida känslan släpper liksom inte och jag blir irriterad på mig själv för att jag öppnar dörren för en vilt främmande människa, borde jag inte ha lärt mig av misstaget då jag kl 22 på kvällen lyckades släppa in två biffar som ville sälja dammsugare? Där stod jag med en bebis på höften medans dom undersökte hur min dammsugare fungerade, som tur var så var det faktiskt så att dom var dammsugarförsäljare men ändå, hur dum och blåögd får man bli!

Nu känner jag mig fördomsfull, blåögd och paranoid. Allt på samma gång, måste nog ringa och varna gubben för att det möjligtvis kommer förbi en tjej som säger sig komma från e-on och vill sälja el, som kanske är en skurk och har nån kompanjon lurande i trappan.

Eller så är hon bara en helt vanlig tjej som vill sälja el?

Eller?
Fortsättning följer.


Ett trevligt problem.

Jag har ett trevligt problem.
Jag har knappt några kläder kvar, gissa varför?
De har blivit för STORA!

Kan ju inte klaga på det problemet direkt.
Jobbiga är ju bara att jag inte riktigt vill köpa nya redan nu, är ju inte klar så att säga.
Men vissa plagg är det panik med.
Måste köpa nya jeans då jag inte har några som sitter uppe ordentligt, går inte att gå i jenaskjol hela vintern!
Måste köpa ny vinterjacka då den gamla sitter som en säck och min skinnjacka är för tunn för i vinter.
Måste köpa lite basic toppar då de jag har är urtvättade och för stora.

Dessa är MÅSTEN!
Men förhoppningsvis ska jag till Skärholmen på söndag med tjejerna, då blir det shopping!
Måste även hitta ett par snygga örhängen, foundation, ny mascara och lite annat smått och gott då det är 30års partaj för Tolla väldigt snart!

Idag har jag för övrigt hittat tillbaks lite till mig själv, har vart lite dyster och grå senaste dagarna och helt vart lite höstdeppig, nån som känner igen sig?
Men nu känns det lite bättre, i morrn är det jobb som gäller och det känns så skönt.
De senaste veckorna har ju verkligen vart tuffa med att både jag och pyran har vart sjuka, så det blir ingen rolig lön nästkommande månad, spara, spara, spara!
Hur man nu ska kunna göra det när man har ett 2 års kalas att fixa i november och börja tänka på julklappar.
Men, men det löser sig. Hakuna Matata eller nått.

Ikväll blir det mys i soffan med gubben, ska försöka hålla mig vaken till 21.30 och kolla på "Dödlig fångst".
Imorrn blir det favorit i repris från förra veckan med en joggingtur med bästa Belsebub (Jillian), gahhh jag kommer att ha sån träningsvärk på torsdag. Men det får det vara värt!

Nu soffmys!

Gårdagen.

Det blev iget plugg igår, jag fick en djävulsk huvudvärk och somnade i soffan. Lyckades städa och dona lite iallafall. När det väl var dags att hämta pyran från dagis, inte jobbet som jag så fint lyckades skriva igår så passade vi på att ta bussen till tumba då jag verkligen måste köpa ett par vinterstövlar! Mötte upp gubben på plats och vi gick för att titta på en tröja till honom, so far so good. När vi väl hittat det och ett par supersöta byxor till prinsessan så var det så dags att titta på skor till mig. Då hade gubben tröttnat och pyran var sjövild! Hon rev ner skor i hela butiken och sattt på sig, H skrattade gapskrattade och försökte fota henne för att hon var såååå söt! Jag kände mig mest irriterad och lite generad, kändes inte alls roligt. Jag tror jag provade två par stövlar sen gav jag upp! Inte en bra ide att ha med sig familjen när man ska köpa skor, nästa gång ska jag åka ensam!

Har bestämt att jag inte tänker göra provet idag, det ska inte vara gjort föränn i början på november så därför tänker jag skjuta lite på det, känner att jag har noll motivation. Har nu satt ett datum i kalendern och det brukar hjälpa mig att hitta motivationen.
Idag blir det städa, tvätta och åter städa!
Åhhh vad roligt, sen är det jobb resten av veckan som gäller, tjohooo!

Bye bye.

Plugg och städdag?

Ja, det är vad jag borde göra. Börjar plugga på nya kursen, städa borde jag också göra.
Gör det sen.
Nu ska jag njuta av ensamheten ett tag, det är måndagmorgon. Pyran är på jobbet, gubben jobbar och det är fint väder ute. Ska sätta mig i soffan med en kopp the och bara vara, det är jag värd!
Ja, jag ska så klart plugga och städa också, men inte just nu på stört!
Missade topmodel igår, kanske kolla på det? I love våran OnDemand Box!

Imorrn ska jag göra första uppdraget på den här kursen och jag har en känsla av att det kommer att vara ett stooort uppdrag med många frågor. Kursen ligger på 200p och det är bara 3 uppdrag, brukar vara ca 5-6 uppdrag på en 200p kurs. Så jag ska ladda ordentligt med plugg idag, när jag funnit energin och motivationen vill säga.

Idag var det riktigt kallt när jag skulle lämna lillskruttan på dagis, fick bli vinterjacka och täckbyxor på. Så svårt att avgöra vad man ska sätta på de små liven kan jag tycka. Jag vill inte att hon ska frysa men inte heller svettas.
Brukar gå in på yr.no (norges SMHI) för att se hur vädret ska utveckla sig under dagen. Idag skulle det hålla sig runt 5-6 grader och blåst så då tyckte jag lite tjockare kläder passar bra.
Något som jag dock kan bli förvånad och lite förbannad över är när man ser barn som springer omkring utan både mössa, vantar och överdragsbyxor. Nu menar jag inte på vårt dagis för där är dom noga. Men överlag när man ser barn göra det, hur tänker föräldrarna då?

Nehee, dags att göra the och krypa ner i soffan en stund.


PowerWalk och städsöndag!

Hela familjen vaknade tidigt i morse och efter frukosten så bestämde vi oss för att gå ut på en powerwalk, gick bra men var sjukt jobbigt! Både jag och H har vart helt slut efter promenaden men vår lilla busunge har vart dessto piggare. För att det inte skulle bli slapp hela dagen så har vi rensat ur förrådet. Jäklar vad mycket skräp man samlar på sig!
Inte första gången vi rensar och jag tycker att jag slänger lika mycket skit varje gång.
Var sen en sväg på miljöstationen där det var KAOS! Tydligen så var det fler som tänkte som vi och hade en riktig städarsöndag.
När vi väl kommit därifrån så åkte vi och småhandlade lite på Ica Maxi, svängde förbi svärfar och lånade hans kamera en stund. Var så fint väder så jag ville fota prinsessan lite i det fina ljuset. Blev många bra bilder men tyvärr så kan jag inte visa dem nu då jag inte fick med mig nått USB minne hem, klantigt jag vet.

Nu har vi åter landat hemma och nu börjar hungern infinna sig, idag blir det Tacos! Mums!!!

Om ni såg klänningen som jag visade på facebook så kan jag medela att jag nu beställt den, inte den leopardmönstrade, neee den är nog inte riiiiktigt för mig. Men den andra gråa med lite krimskrams på axlarna, den ska jag ha på Tollas 30 års partaj. Hoppas på att det blir bra.

Nu, hacka grönsaker!

Lördagsmorgon och på bättringsvägen!

Jag lever, jag mår bättre och tror att jag är på väg upp från virushålet!
Om inte annat så kan man ju tycka att man borde bli resistent på kuppen mot dessa dagissjukdomar så mycket sjuk som jag vart den här hösten, värsta jag vart med om!

Hade trots att jag var gräsänkling en trevlig kväll igår. Lyckades lura hit mamma och lillebror på middag och det var mycket trevligt. Kändes skönt att för en gång skull inte vara hela familjen utan bara delar av den, blir lättare att föra en disskution då.
Pappa och storebror är i St Annas Skärgård på den årliga gubbmiddagen som anordnas av min svägerskas pappa. Tydligen så är det mycket god mat, öl som dominerar.

Idag har jag inga planer alls, förutom att jag ska byta overallen som jag köpte till busfröet på Stadium.se för ett par veckor sedan. Jag har tydligen missat hur stor hon har blivit, var helt bombsäker på att en 92 skulle räcka men när jag provade den på henne så insåg jag snabbt att det är lika bra att byta till en 98 då den satt perfekt nu! Vill gärna ha lite växutrymme.
Hoppas bara att den finns i den färg som jag beställt, den är verkligen skitsnygg! I år fick det bli en Everest, vilken jag fått tips om att den ska vara bra, gillar verkligen utförandet och materialet känns bra.
I övrigt så pratade gubben om att han skulle sätta på vinterdäcken idag, men man får väl se hur det blir med det men tanke på att han fortfarande inte kommit upp. Det var tydligen generöst med dricka på tillställningen han var på igår.
Men han om någon är värd en ordentlig sovmorgon så som han sliter för att få vår vardag att gå runt!

Jag är på jakt efter en klänning, en snygg men ändå enkel sådan.
Min älskade svägerska fyller 30 i slutet på oktober och då blir det så klart stort kalas. Skulle vilja ha en ny snygg LBD men jag har inte hittat nån som jag fallit för ännu.
Däremot har jag hittat ett alternativ på H&M som jag kan köpa utifall jag inte hittar nått annat.
Kanske ska passa på att prova den idag när vi ändå ska till stadium. Då blir gubben glad, INTE!
Men va fasiken, lite får han tåla om han vill att kärringen hans ska se lite snygg ut!

Sitter och laddar och peppar mig själv för att komma ut på en långpromenad som jag vet behövs! Blir nog en långsam sådan då jag fortfarande inte känner mig helt kry, men bättre det än inget.

Verkar bli ett underbart väder idag och det ska jag verkligen försöka ta reda på, inte många sådana här underbara höstdagar. Och har jag förstått det rätt så har det ju förutspåtts att denna vinter kommer att bli den värsta i mannaminne! Brrr....! Det påminner mig föresten om att jag måste köpa nya vinterskor, åhhh vad glad guben kommer att bli! Hahaha.....

En sån där dag.

I två veckor har livet vart en aning emot mig, förra veckan var rent utav skit! Mådde piss och hade det riktigt jobbigt. Den här veckan har prinsessan haft feber och jag har fått vabba, trodde det var slut på skiten nu men icke! Min lilla tjej har feber igen, inte lika illa som förra gången men dock feber.
Kommer ni ihåg att jag kände mig lite yr och låg igår? Det gick tyvärr inte över utan nu har jag också åkt på skiten! Har feber och svettas så fort jag gör minst handtag. Har precis dammsugit och håller nu på att flyta bort.
Lillskruttan har fått ipren och är nu nästan sitt vanliga jag, jag har precis tagit en ipren jag också och hoppas på samma effekt.
Jag vill inte ha det så här längre! Kan det inte vända nu?
Har fasiken inte råd att vara borta så här mycket!

Skit, skit, skit!
Idag så blir jag dessutom gräsänkling då gubben min ska ut med jobbet.
Jag håller tummarna för att jag och skruttan blir bättre under dagen och är friska tills imorgon, vore så tråkigt om helgen går åt till att ligga sjuka i sängen!

Vill till sist bara tillägga att middagen med jobbet var jättetrevlig, alla var på bra humör och det blev mycket skratt. Jag åt lite för mycket och mådde lite illa ända tills i morse. Nu blir det inte kolgrillen på ett tag.

Nej nu ska jag sluta klaga och dricka lite vatten i hopp om att kunna rensa ut skiten från kroppen.

Bye.


Middag med jobbet.

Hej på er där ute.

Idag är det middag med jobbet som gäller, ska bli kul! Mindre roligt är att vi firar av två otroligt duktiga och trevliga chefer.
Jag har dom ju att tacka för mitt jobb så jag kommer verkligen att sakna dem.

Tror dock inte att det blir nån sen kväll för mig, ska jobba i morgon och i övrigt så har jag kännt mig lite frusen och allmänt trött idag. När jag hämtade prinsessan från dagis så tilltog det och jag kände mig yr, tror att jag fått en släng av det ungen min har haft.
Nu har jag dock kurerat mig med en kopp te och en ipren, fixat irdordning mig lite grann och känner att jag iallafall är presentabel.
Ska bli kul att se alla lite uppklädda och fina, annars ser vi ju bara varann i scrubs och det är väl inte världens snyggaste kläder direkt.

Jag har satsat på den lite rockigare stilen idag, med jeanskjol, topp och skinnjacka. Tror att det blir bra!
Och så ska det bli skönt att prata utanför jobbet, kanske man kan prata om annat än bara jobb.

Nu är det dags för mig att sticka, hoppas ni får en trevlig kväll där ute!

Ciao.


Vabdag.

Åhh vad det känns tråkigt och stressande att vabba just nu.
Självklart är jag samtidigt glad för att möjligheten att vabba finns, men det passar verkligen inte bra just nu!
Behöver jobba så mycket jag bara kan, då jag vart sjuk ett par dagar den här månaden redan. INTE BRA!

Prinsessan är för övrigt mycket piggare nu men har fortfarande en släng av feber som inte vill ge med sig. Nu när hon nästan är frisk så kommer också hennes energi tillbaka med full kraft, plus all den energi hon byggt upp under tiden hon varit sjuk. Jag kommer att ha ett riktigt sjå med att tillfredställa hennes lekbehov idag, men det gör jag så gärna!

Hennes söta pappa överaskade mig när jag kom hem från jobbet igårkväll. Han hade tagit ut en bokhylla som vi haft stående i förrådet och i stället satt in den i prinssesans rum, ställt dit en lampa och massa leksaker. Vilken förbättring, och ungen min älskar det! Nu sitter hon och kör bilar på de olika hyllplanen och då hon älskar att ha ordning på sina saker så passar det perfekt med en hylla. TACK ÄLSKLING!

Ska försöka hinna städa lite idag, kanske ska försöka involvera min lilla gumma i det också?
Hon har vart livrädd för dammsugaren fram tills alldels nyligen, nu börjar det gå över och hon vill gärna hjälpa till.
Har länge funderat på att köpa en leksaksdammsugare till henne, nån som vet någon bra? Har för mig att OBH Nordica ska ha en, nån som vet? Pris? Vart dom finns?
Är ju faktiskt så att hennes 2 års dag närmar sig med stormsteg, hur fort har inte tiden gått?!

Nej, nu är det dags att ta tag i dagen, måla med vattenfärg, PlayDoh eller bygga pussel? Vad ska jag börja med?
Tror jag ska låta busfröet bestämma!

JAG KAN!

Efter över en veckas frånvaro från jobbet efter förra veckans turbulens så var det idag dags att göra comeback.
Det kändes skönt och tryggt. För visst är det så att vardagslivet är tryggt?
Jag gillar spänning, men ibland är det skönt med lite tråkig, hygglig vardagstrygghet!

Jobbade ett kort pass och det var tur det för det var ungefär vad jag orkade med just denna måndag. Lite smått kaos på jobbet med kort och folk och så där. Men det löste sig tillslut till det bästa.

I övrigt har jag bestämt att jag ska sluta vara så jädra snäll, alltså missförstå mig inte. Men jag har en förmåga att vända andra kinden till lite för mycket. När jag i vissa lägen borde stå upp för mig själv och inte ta nån skit.
Har nog att göra med att jag innerst inne tycker det är extremt jobbigt med konfrontationer och jag gillar inte att bråka med folk. Vad säger det om mig? Finns säkert nån fin Freudterm att ta till om mitt beteende.
Jag ska helt enkelt bli bättre på att peppa mig själv.
JAG KAN!

När jag hämtade prinsessan från dagis så tyckte jag att hon kändes lite varm, och mycket riktigt. Hon har feber.
Inte så lite heller, 39.4 men det kan man inte tro då hon som vanligt skuttade hem hela vägen från dagis förutom den sista lilla biten då det kom en bil mot oss och då tyckte hon att det var dags att sitta i vagnen. Så tacksam att hon har respekt och är lite rädd för bilar.

Hon har hållt humöret uppe hela dagen trots feber, men nu börjar det vackla lite. Och jag förstår henne så väl, feber är inte kul!

Nu blir det mys i soffan resten av kvällen och förhoppningar om att mitt lilla busfrö är bättre till morgondagen.

Love to the People!


Turbulent vecka!

Vill bara säga att jag mår bra!
Har vart en turbulent och riktigt jobbig vecka, har bara med mig själv att göra.
Någon som trodde att det hänt något mellan mig och H, så är inte fallet.
Jag har mått otroligt dåligt pga andra orsaker som livet försatt mig i.

Nu har jag landat och mår mycket bättre, som med så mycket annat med livet så känns det som om jag kommit ut lite starkare på andra sidan.

Tack mina vänner för er omtanke!

Ingen liten lort.

Jag är rädd, blottad, orolig, ensam, älskad, spänd och trött.
Jag kastar mig ut i det okända och vet att jag måste möta detta själv.
Tog mod till mig och vågade, oh så läskigt det var och nu kan jag bara sväva i en ovisshet fram tills att jag vet.
Ibland är livet så här, svårmodigt och mörkt, läskigt och osäkert.
Jag gör det för mig själv, för min familj och dom jag älskar.

"Är du rädd Skorpan?"
"Ja, men jag gör det ändå för jag är ingen liten lort"
-Bröderna Lejonhjärta-

Oroa er inte där ute.
Fortsättning följer i morgon.

Not Perfect!

Idag är ingen bra dag.
Alla dagar kan inte vara bra, det är så man lär sig att uppskatta de dagar som är bra.
Har legat hemma sjuk hela dagen och har fruktansvärt ont i magen.
Ska strax gå och hämta prinsessan som fått vara på dagis länge idag, skönt för mig men jag får så dåligt samvete när hon är på dagis och jag ligger hemma.
Men jag kände att jag verkligen behövde VILA idag.
Har mycket att tänka på och denna magvärk gör det inte enklare direkt.

Jag kan inte vara perfekt och jag vet att ingen kräver det av mig, men ibland kanske jag borde lära mig att inte kräva det av mig själv?
Kan det vara så att det är ett vanligt problem hos dagens kvinnor, att vi har svårt att uppskatta oss själva och bara se det negativa i det vi gör eller är det bara jag?

Ska sluta älta nu och gå och hämta den lilla människa som alltid gör mig lycklig.

Hon är ren kärlek i sin bästa form!

Min underbara unge!

Min unge är så underbar!

Alldeles nyss så tyckte hon att jag skulle flytta på mig lite, "ussäkta mej mamma". Hahahaha, så söt!
Hon har på senaste tiden verkligen blivit en liten papegoja och upprepar allt man säger. Är så stolt över hennes språkutveckling och jag hoppas att det håller i sig.
Just nu är även sjunga populärt, blinka lilla stjärna, en kulen natt och bä bä vita lamm är några av de låtar hon går och sjunger. Jag tycker det låter underbart vackert, men så är jag ju en aning partisk också.

Förundras över min lilla tjej varje dag och de framsteg hon gör, hon är väldigt bestämd och vet precis vad hon vill.
Vid ett tillfälle var grannen gullig nog att köpa kaffe åt mig som jag glömt att köpa när jag var i affären, upptäckte att jag inte hade några kontanter på mig och tänkte då att jag kunde låna från prinsessans spargris. Men det skulle jag aldrig ha försökt! Hon blev jättearg och skrek "Mia penjar, mia penjar". Som jag fick hålla mig för skratt, men oj så stolt jag var samtidigt. För ska sanningen fram så är det inte från mig hon fått sin ekonomiska sida.

Har sagt det förut, men det tåls att sägas igen. Vem var jag innan jag fick min prinsessa?




Jag é rätt bra ändå.

Ca 45 kvar tills jag ska göra slutprov i Social Omsorg, jag har bara skummat igenom boken en gång. Känner mig helt lugn, brukar vara nervös som en filbunke inför slutproven. Men inte idag.
När denna kurs är klar så har jag avverkat 4 av 6 kurser, snart klar alltså.
Har gått över förväntan bra och jag har faktiskt än så länge fått 3 MVG i slutbetyg. Hoppas på det idag också, tror att jag kommer att få ett bra betyg iaf då jag fått MVG på alla delprov på denna kurs.

Jag har svårt att berömma mig själv och tror allt för ofta alldeles för lite om mig själv, så därför tänker jag tillåta mig själv att vara lite mallig.

FY FAN VAD DU ÄR BRA CARINA!


Håll tummarna för mig nu!

Idag, söndag.

Så där skönt mätt just nu, idag fick det bli hemlagad svampsoppa till middag. Passar bra när man är lite frusen en söndagskväll.
Kul att vara kreativ i köket också och det känns alltid lite extra bra att göra mat med bra råvaror, egenplockad svamp. Kan det bli bättre?

Annars har det vart en mycket lugn söndag, var ju ute och gjorde stan osäker igår (inte alls, vi åkte hem med sista tåget) då Belsebub fyllde 25. Vi började i Tyresö och åt underbart god mat hos en nära vän, sen blev det taxi in till Kellys på söder där vi tog ett par shots, fick nån vidrig jäkel av mina kära bröder och utan att överdriva så var det väldigt nära att den kom upp igen. Ska sanningen fram så tappade jag suget lite efter det och när vi sedan skulle fortsätta till Underbara Bar så hade jag redan börjat bli lite småseg. Underbara Bar var för övrigt ett mycket trevligt ställe dit jag gärna skulle kunna tänka mig att gå igen, om det inte vore för det att jag faktiskt hör och häpna inte tycker att krogen är så rolig längre.
H och jag stannade en stund för att fira födelsedagsbarnet som kom från annat håll, men efter en drink eller två så gav vi upp och lämnade det annars mycket trevliga sällskapet.
Vi gick till Södra station, smällde i oss en korv med bröd (livsnödvändigt) och tog sedan sista tåget hem. Fick lite flaschbacks då jag satt på Södra station, såg en man ta livet av sig bara några meter ifrån mig för många år sedan på just södra station. Tänker oundvikligen på det varje gång jag är där, bara blir så.

Tågresan var för lång och jag fick sova en stund i H famn (underbara du!).
Väl framme så tog vi en rask promenad hem som tar ca 25 min (också livsnödvändigt). Ramlade i säng och vaknade som vanligt vid 7 tiden i morse. Så är det att vara småbarnsförälder, även fast de små liven inte är hemma så sitter rutinen i ändå. Låg och drog oss till halv 10 och sen dess har vi bara njutit av vår tillvaro.
För ska jag vara ärlig så kan det vara så att jag är en av världens lyckligaste kvinnor.
Jag har allt som betyder något. En familj, god hälsa och kärlek i massor. Vem behöver något annat?

Nog om detta. Hoppas denna söndag har vart bra även för er kära vänner.
Nu ska jag gå och ge min lilla familj en stor Kram och tala om för dem hur mycket jag älskar dem, gör det ni också för det kan aldrig sägas för mycket.

Länge leve livet!


Grattis Belsebub!

Idag fyller världens bästa Belsebub 25år!




GRATTIS GUMMAN!

Grattis Storebror!

Grattis Käre Storebror på din 32 års dag!


RSS 2.0